הדמיון של החסיד כתחליף לנבואה

לנו שלא זכינו לנבואה, ישנו תחליף והוא החסידות. מהו האמצעי של החסיד? הדמיון.

כדי לזכות לדבקות אלוקית, להשראה, כך מלמד ריה”ל, החסיד מדמיין לעצמו מראות נשגבים מן ההסטוריה כדוגמת מעמד הר סיני, קריעת ים סוף וכיוצא באילו. הדמיונות הויזואלים הללו יעניקו לעולמו הדתי של החסיד מוחשיות וצבע…

ישנו כמובן הבדל רב בין הדמיון הנבואי שהוא תוצאת השראה ורוח הקודש השורות על הנביא, לבין הדמיון של החסיד התלוי במאמץ רצוני שהוא מפעיל. כדי לקרב את החסיד לנבואה צרכים המאמץ והעבודה להיות רק שלב ראשון, שלאחריו יתפסו את מקומם השראה וספונטניות, רק בשלב שני זה יוכל להגיע לדבקות.

@ מתוך שיעורים על ליקוטי מוהר”ן, הרב שג”ר חלק ב, תורה ח תנינא.

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מדברי רבותנו
האנרכיה נובעת מדבקות אלהית עליונה

בניגוד לסוציאליזם שנובע מראית המציאות הנוכחית, הרב קוק מסביר שדבקות אלוהית עליונה מובילה לאנרכיה שדורשת סדר גבוהה יותר מקיומה הנוכחי של המצאות.

מדברי רבותנו
המלעיטים את הנפש בנייר

הנביאים ובני הנביאים התבודדו בהרים ובגבעות, מסביב למראה פני שדות וטהר שמים, רוח צח חרישית נושבת, מחיה הנפש ומשיב הרוח במראה קודש, מרנין ומעלה, להקשיב לשמוע אמר דבר קודש י׳. למחסה ממטר ומקור ליל התכנסו במערות. ספרים רבים לא היו אתם, הרי לא היו זקוקים לאוצרות ספרים, כמו ספרי הש״ס …

מדברי רבותנו
הפארדוקס המייאש בדיכוטומיה הנוראה

החוויה הקוסמית היא אנטיתיטית ומגרה. היא מתמצה בדיכוטומיה נוראה. לפיכך, כדי שאיש האמונה יגאל את עצמו מבדידותו ומצערו חייב הוא לפגוש את האלוהים במישור אישי ובחס של ברית, למען יהיה קרוב לו ויהיה בן חורין בנוכחותו.